Sanal Gerçeklik

Holoca VR bir “Sanal Gerçeklik” öğrenme ortamıdır. Donanım kısmında, Facebook firması tarafından üretilen ve sanal gerçekliğin öncü markası olan “Oculus” kullanılmaktadır. Günümüzde sanal gerçeklikle ilgili bazı kavram yanılgıları bulunmaktadır. Oculus markası, ön panele mobil telefon yerleştirilerek kullanılan Sanal Gerçeklik cihazlarından çok daha üstün bir görsel deneyim sunmaktadır. Ayrıca telefonlu sistemlerdeki pasif izleyici durumunun aksine, sensörler ile sanal dünyada hareket etme ve kontrol cihazlarıyla etkileşimde bulunma imkanı vermektedir. İçerik ve yazılım kısmı, M.E.B. müfredatında bulunan ünite, konu ve kazanımlar doğrultusunda bir senaryoya uyarlanarak sanal ortamda oluşturulmaktadır. Öğrenmeyi destekleyici bu içerikler, Türkçe, görsel ve sesli olarak tasarlanmaktadır.

Holoca VR markası altında içerikler ve konular,

  • Müfredata uygun
  • Tamamı Türkçe
  • Müfredat değişiklikleri durumunda güncellenme
  • Akademik danışmanlık ve uzman görüşleri doğrultusunda
  • Özel isteklere göre içerik oluşturabilme
  • Çevrimiçi Mağaza ile istenilen yer ve zamanda içerik temini

Olacak şekilde üretilmektedir. Holoca VR, kurumunuzun ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, başlıca bir Sanal Gerçeklik laboratuvarı olarak, bilgisayar laboratuvarı ile birlikte veya mevcut bilgisayar laboratuvarlarına entegre olarak temin edilebilmektedir.

Holoca Çevrimiçi Mağaza (Store)

İçerikler Çevrimiçi Mağazamızdan istenildiği anda temin edilebilmektedir. Üretilen yeni içerikler ve gerçekleştirilen güncellemeler eşzamanlı olarak Mağazaya eklenmektedir.

Artırılmış Gerçeklik

Holoca AR, özel talepler doğrultusunda üretilen içeriklerden oluşan bir sistemdir. Bu içerikler dersi destekleyici durumdadır. Üretilen içerikler kamerası bulunan mobil telefon, tablet veya bilgisayarlara uyumlu olarak tasarlanmaktadır. Bu sebeple kurumların özel durumlar dışında herhangi bir cihaz temin etmesi gerekmemektedir. Somut kullanım alanına örnek olarak;

  • Ders kitabında ilgili ünitede bulunan bir sayfaya artırılmış gerçeklik içeriği tanımlanabilmektedir. Öğrenciler kameralarını bu sayfaya yönelttiklerinde, konu ile ilgili tercih edilen video, grafik ve sesli nesneler devreye girerek, içeriği zenginleştirebilmekte ve daha ilgi çekici hale getirebilmektedir
  • Öğretmenler sınıfta bulunmayan bir içeriğin sanal versiyonunu ilgili görsel ve AG teknolojisi aracılığı ile sınıfa taşıyabilir ve kavramların somutlaşmasına katkıda bulunabilir

İnteraktif Hologram

Holoca Hologram, 3 boyutlu tasarlanmış herhangi bir objeyi özel yazılımı ile holografik görüntüye dönüştüren bir sistemdir. Bu sistem sadece görüntü yansıtıcı değil, aynı zamanda kullanıcı ile etkileşime geçebilen ve birçok özelliği içinde barındıran bir yapıdır. Holoca Hologram, yüzde yüz yerli sermaye ile üretilmiş olup tamamen özgün bir projedir. Malzeme seçimi ve yazılımın geliştirilmesi gerekli testler uygulanarak büyük bir özenle gerçekleştirilmiştir. Dış kasası, görüntü yansıtıcısı, yansıtıcı camları, bilgisayarlı elektronik sistemi, diğer teknik aksamları ve özel yazılımı ile kararlı bir bütün oluşturmaktadır. Bu bütünlüğün özel olarak geliştirilen içerik ile birlikte amacını gerçekleştirmesi sağlanmaktadır.

Üç taraflı (180°) bakış açısı sağlayabilen, cismi havadaymış hissi yaratarak yansıtabilen ve aynı anda cismin sağ, sol ve ön tarafının görülebilmesini sağlayan Holoca Hologram sistemi, iç ve dış mekanda kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Görüntüyü güçlendirmek adına dış mekanda ek ışıklandırma ve havalandırma sistemi manuel olarak devreye sokulabilmektedir. 1 adet priz bağlantısı ile 240V elektrik sağlanması durumunda cihaz, kullanıma hazır hale gelmektedir.

Holoca Hologram sisteminin kullanıcı ile etkileşime geçmesi, cihazın temel üretim amaçlarındandır. Kullanıcı cihaz ile herhangi bir temas kurmadan, el ile havada belirli (isteğe göre düzenlenebilen) hareketler gerçekleştirerek cihaz ile etkileşime geçebilmektedir. Bu etkileşim sayesinde holografik cisim farklı yönlere hareket ettirilebilmekte (rotate), taşınabilmekte (move/pan), uzaklık mesafesi ayarlanabilmekte (zoom) ve diğer fonksiyonlar faaliyete geçirilebilmektedir. Bu hareketler günümüz mobil teknolojisinde kullanılan temel hareketlere yakın olarak belirlenmiştir. Güçlü sistemi ve hareket algılayıcısı sayesinde kullanıcının hareketini ~1 metre mesafeden bile eşzamanlı olarak işleyebilmektedir.

Robotik

Holoca Robotik ve Kodlama eğitimi, İnönü Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi akademik kadrosu temelli ve proje destekli “Kodla Türkiye” markası altındaki ürünleri temin etmektedir. Bu alanda boş bir sınıfı bir STEM laboratuvarına dönüştürebilecek bütün mobilya, makine ve teçhizatlar temin edilebilmektedir. Bununla birlikte Kodla Türkiye;

  • %100 yerli Robokod deney Seti
  • %100 yerli deney simülatörü
  • %100 Yerli Kodla Türkiye Görsel Kod Tasarım Yazılımı
  • 3D yazıcılardan alınacak çıktılar ile kendi robotlarını tasarlama ve fonksiyonel hale getirme (Örnek 3D modeller dahildir)
  • Kodla Türkiye Öğretim Yönetim Sistemi Portalı ile deney setlerinin kullanımı hakkında geniş bilgi imkanı
  • Haftalık müfredat ile ilgili geniş içerik ve örnek uygulamalar

3D Yazıcı

3 boyutlu yazıcılar öğrencilerin yaratıcılıklarını, eleştirel düşünebilme yeteneklerini, beceri ve tasarım kabiliyetlerini geliştirerek özgün projeler üretmelerine, akıllarındaki tasarımları gerçek fiziksel bir objeye dönüştürmelerini sağlıyor. Öğrencilerin deneyimleyerek ve oyunlaştırarak öğrenmesini sağlayan 3D yazıcı teknolojileri kalp, akciğer, beyin gibi organ model maketlerinin üretilminde, Newton’un beşiği gibi fizik anlatımlarında konunun mantığını hızlı kavratmak amacıyla kullanılmaktadır.

Holoca 3D Yazıcı Temini Kurumunuzun ihtiyacına göre boyut, tür ve materyaller için gerekli olan 3D yazıcılar belirlenmekte ve temin edilebilmektedir. 3D yazıcılar tam donanımlı bir STEM laboratuvarının önemli bir parçasıdır. NMC uluslararası eğitim teknolojileri topluluğu, 3D yazıcıları, 1 ila 5 sene içerisinde, STEM eğitimi kapsamında, eğitim sistemine entegre olacak teknoloji olarak görmektedir.